Lækre Chiaboller!
februar 05, 2018
Er der noget bedre end friske hjemmelavede boller? Ja, det er der, men det er ikke ens betydning med, at de ikke er gode eller faktisk meget gode! Idag har jeg lavet Chiaboller for første gang, og jeg synes personligt, at det er et hit!!
Så derfor opfordre jeg alle, at komme ud i køkkenet og få brugt nogle redskaber! Der er ingen undskyldning for at lade vær med, at lave sunde boller, som kan bruges til madpakke 😝
Du skal bruge:
- 50 g chiafrø
- 50 g hørfrø
- 50 g gær
- 500 ml lunken vand
- 1 tsk salt
- 2 dl havregryn
- 10 dl hvedemel
Jeg fik 15 boller ud af denne opskrift!
Fremgangsmåde:
- Start med at blande chiafrø og hørfrø i en skål med 2 dl vand, og rør det sammen. Sæt det til side i cirka en halv time, til frøene har suget al væden
- Smuldr dernæst gæren i det lunkne vand, og rør, til det er helt opløst
- Tilsæt de resterende ingredienser (der skal højst sandsynligt mere mel i, men vurder dette selv)
Vil du have en grovere dej, kan du tilføje mere rugmel og mindre hvedemel
- Tilsæt din blanding af udblødede chiafrø/hørfrø
- Ælt dejen i 5 minutter i en røremaskine – eller så længe, som du har tålmodighed til med hænderne
- Lad dejen hæve i en time et lunt sted
- Tænd ovnen på 200 grader varmeluft et kvarter før, bollerne skal sættes ind
- Form bollerne og drys lidt ekstra frø og/eller kerner på toppen
- Bag bollerne i ca. 30 minutter
God tid i køkkenet!
Kærligst
P



0 kommentarer