Kaffekage med chokoladeganache!

februar 18, 2018


Hey hey hey, så er vi endnu engang igang i bageriet. Denne gang går vi i den usunde afdeling med en lækker kaffe kage til dem, som jeg selv, elskeeeeer kaffe. Kaffe + kage, så kan det da ikke blive bedre!

Kaffekage
  • 150 g blødt smør
  • 200 g brun farin (ca. 3½ dl)
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 3 æg
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 4 spsk kakaopulver
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk fint salt
  • 1 spsk frysetørret kaffepulver 
  • 2 dl mælk

Chokoladeganache

  • 1 dl Piskefløde
  • ½ spsk frysetørret kaffepulver 
  • 200 g grofthakket mørk chokolade 


Kaffemåne

Pisk smør, farin og vaniljesukker sammen. Tilsæt æggene et af gangen og pisk godt mellem hvert. Bland mel, kakao, bagepulver og salt og vend det (drysset gennem en sigte) i blandingen. Rør kaffepulver og mælk sammen og hæld det i dejen. Pisk til dejen er jævn og fordel den i en smurt springform. Bag kagen midt i ovnen og lad den afkøle i formen på en bagerist. Wupti, en lækker kaffe kage💕

Chokoladeganache

Bring fløden i kog i en tykbundet gryde ved jævn varme og under omrøring. Tilsæt kaffepulver og chokolade. Tag gryden af varmen og rør til chokoladen er smeltet. Fordel chokoladeganachen på de to halvmåneformede kager med en paletkniv. 

Bagetid 

Ca. 40 min. ved 175° - traditionel ovn.
En vellykket kaffekage kom ud af opskriften. Kæresten og jeg tog derfor en lille tur rundt til min familie med vores kage. Først ved min farmor, dernæst min moster, så min mormor og morfar, så min mors kusine og tilsidst min egen familie. Hyggeligt med lidt familie samvær, især med lidt godt til ganen 😋
God bagelyst
Kærligst

P

You Might Also Like

0 kommentarer

Populære Indlæg

My Blogs & Bloglovin

Appenene, My Blogs og Bloglovin gør det muligt, at du kan følge dine yndlingsbloggere fra mobilen + de holder dig opdateret, når der kommer nye indlæg - Smart? I think so ;)
Powered By Blogger